HOMEMADE Arancello

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 14:17

H O M E M A D E  A R A N C E L L O ๐ŸŠ โ˜€๏ธ OMG dít is écht, ge wel dig lekker! Klaar voor summer feelings, de smaak van Italië en lekker lang tafelen? Duik dan dit weekend snel de keuken in om deze Arancello zelf te maken voordat de lente begint โ˜€๏ธ๐ŸŠ

Voor 2 liter Arancello:
- 12 tot 14 biologische sinaasappels (ik ging naar Ekoplaza en heb ze zelfs nog goed afgespoeld met water!)
- 1 liter pure alcohol (ik bestelde die van Navimer op internet)
- 1,6 liter water
- 625 gram suiker (fijne kristalsuiker)

 

Schil de sinaasappels met een dunschiller en neem alleen het oranje van de sinaasappel mee. Vermijd het witte onder de schil zoveel, want dit smaakt erg bitter. Stop de schillen in een weckpot en voeg de 1 pure alcohol toe (let op: dit is ๐ง๐ข๐ž๐ญ ๐ฉ๐ฎ๐ฎ๐ซ te ๐๐ซ๐ข๐ง๐ค๐ž๐ง). โฃ๏ธLaat de pot nu 3-4 weken op een donkere plek (niet in de koelkast) staan en schud dagelijks om. Trust me, echt het wachten waard! ๐Ÿ™

Na je wachttijd zeef je de schillen uit de alcohol en verwarm je de suiker in het water totdat alle suiker goed opgelost is. Voeg het suikerwater toe aan de alcohol en….. watch the magic happens!! ๐Ÿคฉ๐Ÿคฉ Bewaar in de vriezer tot gebruik, dan is je arancello MEGA lekker! De arancello bevat (schat ik?) wel zeker 35% alcohol, dus puur drinken kan maar kijk uit dat je dan niet een te grote portie schenkt.

 

Mijn tip? Maak er een lekkere spritz van als aperitief om lekker van te genieten in de zon! ๐Ÿคคโ˜€๏ธ


- Klein laagje Arancello
- Spa rood
- Ingelegde sinaasappel (dun gesneden, gemengd met suiker / kaneel / kardemom en 2 uur gedroogd in de oven op 100 graden)

 

Tip: maak een grote hoeveelheid in 1x, je kunt het namelijk suuuuper lang bewaren en top voor als je dit in de zomer al in huis hebt en gasten over de vloer krijgt! โค๏ธ

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.