Op zoek naar een vegetarische vervanger voor de steak tartaar? Dan heb ik DE tip voor jou! Deze tomatentartaar is écht alles waarmee je jou diner wil starten! Friszuur met een tikkeltje pit. Geloof me dit wil je.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 vlees tomaten
- 2 grote sjalotjes
- 4 augurken
- 1 grote theelepel mosterd
- 1 eetlepels kappertjes
- Sap van halve citroen
- Peper en zout
- 5 eetlepels gedroogde basilicum
- 10 eetlepels pittige mayonaise
- Eventueel verse basilicum voor garnering
TIP: meer personen aan tafel? Tel bij alle ingrediënten 2 porties op en tel 1 tomaat p.p.
Maak een kruisje in de tomaten en leg deze een paar minuten in heet of kokend water, trek dan het velletje van de tomaat er makkelijk af! Snij de tomaat, sjalotjes en augurken in hele kleine blokjes en doe in een kom. Voeg, mosterd, kappertjes, het citroensap, peper en zout toe en meng goed door elkaar. Meng vervolgens de mayonaise met de basilicum en voeg 1/3de toe aan het tomatenmengsel. Bewaar de rest voor de garnering.
Gebruik een kookring om de tomatentartaar op de borden te scheppen. Top af met een flinke drup van de mayonaise en eventueel verse basilicum. Verdeel de overige mayonaise met drupjes naast de tomatentartaar met een garneerspuit en voila! Super snel, easy en MEGA lekkerrrrr. Geniettt lekker!
Reactie plaatsen
Reacties