Hartige ei muffins met salami en salie

Gepubliceerd op 8 mei 2023 om 19:35

๐‡๐š๐ซ๐ญ๐ข๐ ๐ž ๐ฉ๐š๐ซ๐ฆ๐ž๐ณ๐š๐š๐ง ๐ฆ๐ฎ๐Ÿ๐Ÿ๐ข๐ง ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ฌ๐š๐ฅ๐ข๐ž ๐ž๐ง ๐ฌ๐š๐ฅ๐š๐ฆ๐ข - klaar voor deze smaakexplosie? Deze hartige eimuffins zijn perfect als extraatje bij je lunch of als snack tussendoor! Ze waren hier thuis binnen no time op ๐Ÿคค

 

Ingrediënten (voor 8 muffins

โ–ช๏ธ200 gram bloem
โ–ช๏ธ3 eieren
โ–ช๏ธ100 ml halfvolle melk
โ–ช๏ธBosje Salie kruiden (naar smaak, ik gebruikte zelf 6 takjes)
โ–ช๏ธ1 sjalot
โ–ช๏ธ25 gram geraspte parmezaan
โ–ช๏ธ4 plakjes salami
โ–ช๏ธPeper en zout

 

Bereiding

Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Mix de bloem, eieren en melk met een garde door elkaar tot een luchtig mengsel. Snij de salie, sjalot en salami fijn en voeg toe. Rasp de parmezaan en voeg toe. Voeg als laatste een snuf peper en zout toe. Is je mengsel te dik? Voeg dan wat water toe, het mengsel moet als een dik lint van de garde aflopen. Vet een muffinvorm in met boter en verdeel het mengsel. Bak de muffins in 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer eventueel met wat olie eroverheen om wat smeuïger te maken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.